Villes & villages

Rondom Ti Tulipe vind je heel veel authethiek Bretonse dorpjes en steden. Er is veel variatie van heel oud en authentiek tot veel moderner. Hieronder zullen we er verschillende uitlichten waarvan wij denken dat ze zeker een bezoek waard zijn.

Brest

Brest is een hele leuke plaats op 35 minuten van Ti Tulipe. De stad is in de tweede oorlog bijna geheel verwoest en dus vrij modern. Het is een havenstad voor industrie, marine en pleziervaart.
Er zijn verschillende leuke dingen te doen in Brest;

De telephérique.
Je kan van het centrum van de stad over de rivier naar de andere kant naar het zogeheten Capucins. Je komt aan in de enorme gerestaureerde fabriekshal van de marine. Er zijn winkels, een restaurant, een klimhal en je kan er binnen skaten. Hier vlakbij vind je ook Rue St Malo het oudste straatje van Brest. Website Capucins

Château van Brest / Marinemuseum
Leuk om te bezoeken, het museum is in het oude chateau. Website Museum

Océanopolis
Zeeaquarium met drie verschillende hallen; tropisch, gematigd en koud.
77 aquariums, 1000 diersoorten, 9000 m2 bezoekersruimte.
Website Océanopolis

Park en serre ‘Jardin du Conservatoire’
Schittrend groot park met een kas waar plantensoorten uit heel frankrijk en haar eilanden gered worden van uitsterven. Mooi en informatief.
Website conservatoire

Morlaix

Morlaix is een hele mooie stad met heel oude gebouwen en een romeins viaduct waar de trein overheen rijdt. Er zijn vele leuke winkeltjes in middeleeuws aandoende straatjes.
Grote diversiteit aan restaurants en cafés. Ty coz is een van onze favorieten, je kan hier op elk uur van de dag de vegetarische dagschotel of een lekker broodje met soep eten.

St. Pol de Léon

Saint Pol de Léon is een heel mooi Bretons plaatsje met oude typisch bretonse uitstraling. Er zijn veel leuke restaurantjes en een hele mooie kerk waarvan je de toren kan beklimmen. St Pol heeft ook een leuk strand ‘Plage Saint Anne’
De markt is er op dinsdag en erg leuk in de zomer.

Roscoff

Nog z’on typisch Bretonse plaats. De winkeltjes en restaurants zijn hier vlak bij de haven.
In de haven kan je vis en krabben kopen zo vers gevangen van de boten die de haven binnenkomen.
Je kan er overvaren naar een schitterend eiland ‘Ile de Batz’, waar een mooie botanische tuin is. Ook Roscoff zelf heeft een exotische tuin die zeer de moeite waard is.
Het strand van Perharidy is erg mooi en rustig en je kan er ook wandelen.

Carantec

Carantec is een hele leuke kustplaats met goede restaurants.
Je kan er met een boot naar Château deTaureau een oud fort en voormalig gevangenis.
Er is een kids club om te leren zeilen.