Surf

Waar en voor wie:

Ti Tulipe ligt heel centraal in de Finistère. Een ideaal uitgangspunt dus, van hieruit kun je heel Bretagne te bekijken.
Op een kwartiertje rijden liggen de bekendste surfplekken van de Noord Finistère. Met verschillende stranden en riffen en golven voor
zowel de beginnende als gevorderde surfer. Voor zowel longboarders, shortboarders en bodyboarders.

De bekendste plekken hier zijn het strand van le Dossen en het rif van
Moquiriec. Daarnaast zijn er voor de echt gevorderde surfer een aantal
riffen waar je onder mijn begeleiding prima terecht kan.

Surflessen :

Ik heb al ruim 25 jaar surfervaring en onderwijservaring met daarnaast een diploma zwemtrainer en veiligheid. Er is de mogelijkheid om surflessen te nemen hier bij Ti Tulipe in Bretagne. Privélessen of met een groepje. Surfen is voor iedereen dus iedereen die het leuk lijkt kan meedoen. Materiaal van Torqsurfboards is aanwezig. In de winter wel handig om zelf voor surfschoentjes te zorgen. Prijzen op aanvraag.

Surftrip:

We beschikken sinds dit jaar over een uitgebreid Testcentre van Torq surfboards. We hebben in de test een aantal mooie longboards en Midsize modellen voor de beginnende tot gevorderde surfers. We zijn ontzetten blij dat Torq op onze plek de kracht zag van een mooie verzameling boards. We zijn hun daar zeer dankbaar voor. U bent van harte welkom om deze planken te komen uitproberen. 

Kan je al surfen maar wil je ervaring opdoen in krachtige golven op riffen. Dan is de finistère noord een zeer geschikte plaats. De golven zijn krachtig en breken op granieten riffen. Als je hier voor het eerst komt is dat wennen. Ik kan je daarin begeleiden op je surftrip hier in Bretagne. Lokale kennis is superbelangrijk voor een geslaagde surfvakantie in Bretagne. 

Wanneer heb je golven ?

Alle swells met een Westelijke en Noord-Westelijke richting brengen de verschillende surfplekken hier tot leven. De ideale periode is van september tot en met april. De Atlantische oceaan stuurt dan met grote regelmaat golven deze kant op die met een dominante zuid tot zuid westen wind arriveren. De wind is in dit deel van Frankrijk samen met het getij een belangrijke factor. De plekken bij Ti Tulipe in de buurt werken het beste met zuid en zuid-westen wind. Als de golven te hoog worden of de wind is ongunstig zijn er genoeg plekken te vinden die zelfs met grote stormen prima te surfen zijn en ook niet al te ver weg.
Ook in de zomer zijn er vaak verrassend goede omstandigheden en is surfen met de familie vaak heel goed mogelijk.

BRETAGNE:

Titulipe is zeer centraal gelegen waardoor je voor het surfen de hele Noord en zuidkust binnen een dag kunt bereiken. We staan ook in het boek I LOVE THE SEASIDE ; We hebben al velen enthousiaste surfers mogen ontvangen.