Stranden

Langs de gehele kust van Cléder tot en met Carantec zijn vele prachtige stranden te vinden. En dit alles op 20 min van Ti Tulipe.
Er is voor ieder wat wils.
Er zijn stranden met veel rotsen of zonder, met restaurants of zonder. Standen waar je naar een eilandje kan oversteken, standen om te surfen of om rotsen te klimmen en vissen te zoeken. Kortom genoeg variatie.

Onderaan de pagina vind je een plattegrond van de kust en staan de verschillende stranden aangegeven.

1. Dossen - Santec

Le Dossen is een heel leuk familiestrand. Omdat er weinig rotsen zijn kun je hier prima leren surfen of met een bodyboard het water in.
Met laag water kan je naar ïle de Sieck lopen een eilandje voor de kust. Let wel op het tij anders moet je terug zwemmen!

2. Plage Saint Anne - St Pol de Léon

Dit strand hoort bij St Pol de Léon. Het is een fijn strand en je kan er ook mooi wandelen. Er is een heel leuk restaurant aan het begin van de pier. Crêperie de la Plage. Voor een goede prijs kan je hier heerlijk een crêpe of iets anders eten. HIeronder een foto met extreem hoog water, zoals je ziet staat het volleybal net ook volledig in het water.

3. Perharidy in Roscoff

Roscoff heeft meerdere stranden maar het strand van Perharidy is wel  heel mooi. Het is en meestal vrij rustig en je kan er ook wandelen.

4. Plage du Kelenn - Carantec

Carantec is een hele leuke plaats die naast het strand nog meer te bieden heeft. Zo kan je met de boot naar Château du Taureau een fort in zee dat vroeger een gevangenis was.
Plage du Kelenn is een strand met meerdere restaurants waar je voor een goede prijs een hapje kan eten of een ijsje kan kopen.

5. Croac'h Zu - Cléder

Een schtterend strandje aan een ruig deel van de kust. Perfect om heerlijk de dag door te brengen of een mooie wandeling te maken.