logo
   

Omgeving

Plouvorn is een zeer landelijk gelegen plaatsje. Het ligt in het Pays de Leon wat zich kenmerkt door zijn heuvels en zijn prachtige vergezichten. Dit samen met de oceaan maakt het tot een ideale vakantieplek. Naast het terrein stroomt een rivier waar u op forel kunt vissen. In Plouvorn op 1,5 km van Ti Tulipe is een meer waar u kunt zwemmen, waterfietsen en aquakarten. Bij het meer is ook een speeltuin en een voetbal/ basketbal veld.

plouvorn meer plouvorn

Wandelen
Het gebied rondom Titulipe is goed geschikt voor wandeltochten. Mooie landschappen een gevarieerd terrein maakt het voor de actieve wandelaar een mooie uitdaging.
Fietsen
Voor de actieve fietser, de mountainbike en wielrenspecialisten en amateurs is het gebied perfect. Je kan hier helemaal losgaan op de vele routes in de buurt. Voor wielrenners is het gebied goed geschikt omdat het alleen maar op en af gaat. Fietsen door dit prachtige landschap is heerlijk.

Nadat u de omgeving heeft verkend is het misschien leuk een dagtocht te maken naar het schiereiland van Crozon.
Het is een uur rijden, maar zeker de rit waard. U vindt hier weer een geheel ander landschap, met grote stranden, heide en kliffen.

crozon1 crozon2

Cultuur
Bretagne staat bekend om zijn Keltische cultuur. Er zijn vele dorpen met bezienswaardigheden. De echte aanraders zijn het Foret de Huelgoat, de Abbaye de Daolas , Roscoff en Carantec en het eiland Ile de Batz. Er zijn vele restaurants waar u de heerlijkste Bretonse gerechten kunt proberen.

morlaix

Strand
Er zijn mooie stranden in de omgeving. Het grote zandstrand van Le Dossen is het bekendste. Als u een beetje rondrijdt dan vindt u de prachtigste baaitjes met strandjes helemaal voor uzelf. Wat leuk is voor kinderen is dat er door het getijdeverschil veel schelpen aanspoelen en dat er veel zeeleven te bestuderen is . Het water is in de zomer rond de 18 graden.

dossen1 dossen2


moqueriec surf

Winkelen en steden
In de grote en kleinere steden in de omgeving, kunt u heerlijk winkelen of naar één van de gezellige zomermarkten gaan. Een terrasje pakken, lekker uit eten en de architectuur bewonderen het kan allemaal.
Morlaix - (15 min. met de auto)
Oude Bretonse stad met veel historie. Hier vindt u behalve prachtige gebouwen een bloeiende stad met veel moderne winkels en oude speciaalzaakjes, restaurants, musea en een grote markt op zaterdag.
Brest - (35 min. met de auto)
Dit is de grootste (haven)stad in de omgeving, hier vindt u moderne winkels en natuurlijk het Oceanoplis; een bijzonder groot aquarium.